Prajitura cu mac si nuca de cocos

de ony in Prajituri, 15 Apr 2011 | 22172 vizualizari

 

am facut pentru prima data....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr seminte mac
  • 100 gr nuca de cocos razuit
  • 8 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si nuca de cocos:

Separi albusurile de galbenusuri; bati albusurile spuma tare; adaugi treptat 200 gr zahar si bati in continuare. In bezeaua obtinuta,incorporezi 5 linguri faina cernuta, apoi macul si nuca de cocos, amestecand cu miscari usoare, verticale.

Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coci in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 35-40 min.

Pentru crema, fierbi in bain-marie galbenusurile dizolvate in lapte, cu faina si zaharul ramase. Amesteci mereu pentru ca crema sa nu se lipeasca de vas, iar dupa ce s-a ingrosat, stingi focul. In margarina frecata spuma, incorporezi lingura cu lingura crema fiarta. Intinzi crema pe blatul racit in tava si dai prajitura la rece pe cel putin o ora.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mac si nuca de cocos 98817
retete culinare - Prajitura cu mac si nuca de cocos 98818
retete culinare - Prajitura cu mac si nuca de cocos 98819
retete culinare - Prajitura cu mac si nuca de cocos 98820

COMENTARII (22)

babi5 1

02.10.2013, 10:03

pity19 1

16.04.2014, 07:59

Imi place!

reisnaor_2006 1

11.12.2014, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21