Prajitura cu mac si nuca de cocos

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Apr 2013 | 5025 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri mac
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte

SIROP:

  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Mai avem nevoie de 3 pachete de biscuiti picknic de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si nuca de cocos:

BLAT Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea, se adauga galbenusurile si  se omogenizeaza. Apoi se adauga nuca de cocos si macul , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 40 min.

Se scoate blatul si se lasa la racit pe gratar , apoi se taie in doua

SIROPUL:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul iar apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit .

CREMA:

Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .

Se insiropeaza partile de blat.

ASAMBLARE

Blat , budinca de vanilie , apoi se pune un strat de biscuiti inmuiati in sirop, blat , budinca de vanilie iar deasupra se sune inca un rand de biscuiti inmuiati in sirop

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca