Prajitura cu mac ( Tosca )

de dobrezaira in Prajituri, 1 Sep 2012 | 10672 vizualizari

 

Zilele trecute cautam cu disperare o reteta cu mac, tocmai am achizitionat niste mac de la Lidl la supeeeer oferta ( unul plus doi gratis) si cum nu am folosit mac in viata mea decat la pus pe deasupra cozonacului sau saratelelor, aveam nevoie de inspiratie. Si am si gasit, e criminala prajitura aceasta, combinatia de mac, cocos si crema de vanilie e minunata, m-a dat pe spate. Vreau sa va zic ca eu am adaptat cantitatile ingredientelor la tava mea ( 30 x20 ).Abia am reusit sa pastrez doua bucatele sa vi le arat si voua.Sper sa va placa ce mi-a iesit.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 6 albusuri de ou
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac nemacinat
  • 3 lg faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • vanilie

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • mai avem nevoie de 1 pachet biscuiti pettit beure si o ciocolata cu lapte
  • 1 ceasca cafea slaba indulcita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac ( Tosca ):

Batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem in continuare pana rezulta o bezea zdravana, sa nu curga. Amestecam cocosul cu macul si il incorporam in albusuri, adaugam vanilie, iar la sfarsit praful de copt amestecat cu faina. Compozitia o punem in tava tapetata cu foaie de copt si o bagam la cuptor pentru 20 min.

Crema : Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si laptele si punem pe foc mic sa se ingroase. O dam la rece. Cand s-a racit o amestecam cu untul si vanilia.

Incepem asamblarea: Punem intr-o tava de plastic blatul, peste el intindem crema, iar peste crema asezam biscuitii pe care ii insiropam cu, cafeaua rece.

Topim ciocolata cu doua lingurite de apa si o intindem peste biscuiti. Eu pe deasupra am presarat cocos.

TIPS-URI

1

Cand m-am apucat de prajitura, m-am innarmat cu rabdare cand am vazut cate etape sunt, dar nu e nici pe departe greu , din contra mi s-a parut foarte usor de facut, asadar nu va speriati , e simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac ( Tosca )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

03.09.2012, 08:40

suuuper

dobrezaira 1

03.09.2012, 14:01

mersic dragilor, va recomand sa o incercati cei care o aveti pe lista de asteptare, merita.

Valclaudia 1

03.09.2012, 17:45

sper... sa-i vina in curand randul...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca