Prajitura cu mac Tosca

de lacralacry in Prajituri, 29 Iun 2014 | 17473 vizualizari

 

Un dulce pe care copii il savureaza in orice moment!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu mac:
  • 8 albusuri
  • 150 g mac
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • un plic budinca de vanilie
  • 300 g unt
  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 2 pachete biscuiti Petit Beure
  • 200 ml cafea
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac Tosca:

Batem cele opt albusuri cu un varf de cutit de sare pana se intaresc si sta telul drept, dupa care adaugam zaharul treptat in ploaie  si mixam in continuare... batem albusurile pana acestea se intaresc si zaharul este complet topit si incorporat. Apoi adaugam macul in compozitia prajiturii, adaugam praful de copt si  faina. Faina  o adaugam in ploaie si amestecam continuu, pentru a nu se lasa  albusurile batute. Dupa ce am adaugat toate ingredientele, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem blatul in cuptorul incins in prealabil si il lasam la copt aproximativ o jumatate de ora, la foc mediu.

Aproape de final il verificam cu o scobitoare, pentru a vedea daca este gata copt sau mai trebuie lasat. Daca nu se tine nimic de scobitoare inseamna ca este gata, daca nu mai trebuie lasat putin.  

Pentru crema de vanilie amestecam intr-un bol cele opt galbenusuri cu  zaharul si  batem pana cand acesta se topeste . Adaugam apoi laptele si plicul cu budinca,  dupa care punem crema pe foc la bain-marie, amestecand continuu. Compozitia se lasa la foc, amescand  pana cand aceasta incepe sa se  ingroasa, dupa care o dam deoparte si  o lasam sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit,  adaugam  untul (sa nu fie rece de la frigider)  si il incorporam in crema, pana cand aceasta devine omogena. Cand blatul cu mac este rece incepem sa intindem pe acesta crema de vanilie.

Peste crema vom pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea (eu avand o fetita mica :) nu am facut cafea prea tare.. ci am lasat doar aroma sa fie. Biscuitii se trec repede prin cafea ca sa nu se inmoaie prea tare si sa se farame si ii asezam imediat pe prajitura.

Glazura: Am folosit ciocolata de menaj  (200 g), data pe razatoare, 100 g de unt si 100 ml de frisca lichida.  Intr-o cratita se amesteca toate si se pune la bain-marie, la foc mic si se amesteca pana devine omogena. Se toarna glazura de ciocolata calduta peste prajitura cu mac si se intinde uniform, inainte ca aceasta sa apuce sa se raceasca (pentru ca se intareste si nu se mai poate intinde). S

Se da la rece cca doua ore dupa care se poate taia si servi!

 

COMENTARII (4)

Rocsi

Rocsi 1

29.06.2014, 21:32

O prajitura foarte buna!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

29.06.2014, 22:18

O prajitura pe care trebuie sa o incerc si eu ...

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!