Prajitura cu mac, visine si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 31 Ian 2010 | 7317 vizualizari

 

Reteta Carmiris

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 150 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 200 gr visine din compot
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 borcan gem (eu am pus de caise)
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o jamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, visine si bezea:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mac, visine si bezea 15572
retete culinare - Prajitura cu mac, visine si bezea 15573
retete culinare - Prajitura cu mac, visine si bezea 15575
retete culinare - Prajitura cu mac, visine si bezea 15576

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

02.02.2010, 21:46

Multumesc Bitza

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:55

arata demential

cosmikoko 1

23.05.2011, 00:40

in nici un moment nu se mentioneaza temperatura cuptorului.eu am facut dupa cum scrie in reteta si in mijloc nu s-a copt aproape deloc,desi am lasat-o 10 minute mai mult decat se indicase.
in loc de mac am folosit alune macinate.
reteta e super,oricum,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S