Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

de laura_n in Prajituri, 25 Mar 2015 | 5257 vizualizari

 

Simpla, rapida si gustoasa!
Visine, coacaze, ciocolata neagra, un deliciu. Si va mai spun un secret, nu are zahar. Deci, daca va plac si aveti fructe rosii sau altfel, puse la congelator, puteti sa le includeti intr-o prajitura buna.

 

INGREDIENTE

  • - 8 oua de tara
  • - 6 linguri indulcitor natural Green Sugar (sau zahar)
  • - 6 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 3 linguri mac
  • - 1/ 2 plic praf copt
  • - 400 gr fructe (visine, coacaze negre, alte fructe)
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 1 cana mica lapte
  • - 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii:

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.

Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.

Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam indulcitorul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam in compozitia de oua. Presaram macul si amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia. Turnam in tava, nivelam usor.

Fructele le tavalim un pic in faina si indulcitor si apoi le scuturam  si le asezam peste compozitie.

Punem totul la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.

Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Topim ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi, amestecam pana devine omogena si glazuram prajitura racita. Dam la rece pana in momentul servirii. Portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava 35 x 25 cm. Cred ca intr-o tava mai mica, blatul va iesi mai inalt.

2

se poate si insiropa un pic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata