Prajitura cu magiun de prune

de Rux in Prajituri, 13 Dec 2010 | 9428 vizualizari

 

Aveam de mult in plan sa fac reteta Adrianei de prajitura Agapia, si imi era pofta in acelasi timp de ceva cu magiun de prune, atunci am ales sa fac foile de la Agapia si le-am umplut cu gem...minunata...si multumesc Adriana!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu stins cu lamaie( eu am inlocuit cu bicarbonat de sodiu, deoarece nu-mi place sub nici o forma amoniacul)
  • faina cat sa iasa un aluat numai bun de intins.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu magiun de prune:

Am amestecat ingredientele  si am framantat aluatul. Am facut 4 foi mai micute. Le-am copt pe spatele tavii la 180 grade timp de zece minute fix pe fiecare in parte. Am lasat sa se raceasca.

Le-am umplut apoi cu gem si le-am suprapus..si am lasat prajitura  sa se  inmoaie acoperind cu o folie de prospetime si cu o hartie pergament. Apoi le-am taiat frumos si le-am pudrat ...o bunatate!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu magiun de prune-0
Prajitura cu magiun de prune-1

COMENTARII (14)

mena29

mena29 1

13.12.2010, 21:45

Sa sti ca-mi place mult prajiturica asta

Rux

Rux 1

13.12.2010, 21:46

Menaaaa....multumesc

kamy

kamy 1

13.12.2010, 23:45

ce bine mi-ar pica o buc acuma 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!