Prajitura cu malai si miez de lapte

de simona72 in Prajituri, 20 Apr 2013 | 11708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 120 ml ulei
  • 120 ml vin alb
  • coaja de la o portocala
  • 180 gr faina alba
  • 70 gr faina malai
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pt decor:
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar
  • sucul de la 3 portocale
  • coaja de portocala taiata julien
  • miez de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai si miez de lapte:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, se adauga in fir subtire uleiul, apoi se adauga vinul cite putin si coaja rasa de la o portocala. Faina alba se amesteca cu malaiul, praful de copt si praful de sare si se pun peste ingredientele umede. Se amesteca usor cu o spatula si se pune in tava tapetata cu hirtie de copt. Peste compozitia din tava se pune zaharul brun si se da la cuptorul incins la 170 grade pt 30-35 minute.

Intre timp se pune pe foc sucul de la 3 portocale impreuna cu 2 linguri zahar si putina coaja de portocala taiata julien. Lasam sa fiarba 5 minute, iar cind prajitura este gata punem siropul de portocale peste prajitura calduta. Lasam sa se raceasca si sa absoarba tot sucul si servim cu felii de portocale si miez de lapte.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221259
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221260
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221262
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221263
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221265
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221268
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221269
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221270
retete culinare - Prajitura cu malai si miez de lapte 221271

COMENTARII (25)

cristi1980 1

31.10.2013, 14:16

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:47

interesanta reteta

kukibella 1

12.12.2013, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55