Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel

de aziz in Prajituri, 22 Noi 2010 | 5304 vizualizari

 

am preluat aceasta reteta de la @divainbucatarie si a iesit excelenta .multumesc @diva

 

INGREDIENTE

  • 10 mere
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura ulei
  • 1praf de copt
  • sare un praf
  • Pentru crema:
  • o cutie smintina pentru frisca
  • o cutie puding de vanilie
  • caramel
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel:

se curata merele si se feliaza.se pune zaharul si scortisoara si se aseaza in tava unsa cu unt.se dau la cuptor25-30 minute.albusurile se bat spuma se adauga zaharul si se mixeaza pina obtinem crema ca de bezea;incorporam galbenusurile pe care in prealabil le-am amestecat cu uleiul si sarea si amestecam cu o paleta de jos in sus .faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou.totul se toarna peste mere si se da la cuptor pentru inca 30 minute.pentru ornat amestecam smintina pentru frisca cu pudingul de vanilie ;

se mixeaza pina devine o crema consistenta cind prajitura este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pune crema de vanilie si deasupra caramelul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel 65047
retete culinare - Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel 65048
retete culinare - Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel 65049
retete culinare - Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel 65050

COMENTARII (72)

Rux 1

18.08.2011, 23:41

aziz 1

18.08.2011, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: