Prajitura cu mar si dovleac ( de post )

de Ina in Prajituri, 4 Feb 2012 | 18946 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult prajitura cu mere, asa ca am executat-o si cu dovleac :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 0,5 kg dovleac
  • 250 g margarina 
  • 1 cana de gris
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • o esenta de  rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g alune fara sare
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si dovleac ( de post ):

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. (nu le calim pe foc)

Procedam in acelasi mod  si cu dovleacul. 

Facem  un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.

Impartim cantitatea de mere  in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.

Tava se unge bine cu o treime din cantitatea de margarina .  Jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina  o imprastiem uniform pe fundul tavii,  apoi acoperim totul cu un strat de dovleac ras si jumatate din cantitatea de mere. Presaram scortisoara din belsug, pe toata suprafata prajiturii.  Imprastiem cu grija  restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Finalizam cu un strat consistent de miez de nuca si alune macinate . 

Coacem  la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca, taiem  si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si dovleac ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Miha 1

06.04.2012, 22:44

Sa fiti fericiti dragilor!

babi5 1

28.09.2013, 20:48

GJ203702390 1

17.11.2013, 10:37

multumesc pt reteta chiar vruiam o prajitura de post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie