Prajitura cu mar si frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 2006 vizualizari

 

Am pornit de la reteta Inei, ca prea-mi facuse pofta, dar pan' la urma am respectat dar nu total, ca n-as fi io daca as face reteta identica :D :))

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 oua
  • o cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/ 2 cana lapte
  • un plic praf copt
  • 22 linguri faina
  • putina sare
  • o lingurita coaja rasa lamaie

Umplutura

  • 7-8 mere mari
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o lingurita scortisoara
  • 150-200 ml frisca -pt ornat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si frisca:

Aluat
Punem intr-un bol ouale cu zaharul.
Le mixam timp de 8-10 minute.
Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin.
Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam.
Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam.

Umplutura
Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas topim untul. Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana se topesc putin cristalele.
Adaugam marul si lasam sa fiarba timp de 10 min sa se evapore o parte din zeama lasata de mere.
Punem scortisoara si oprim focul.

  preincalzim cuptorul.

Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam jumatate din cantitatea de aluat.
Nivelam cu o lingura si repartizam deasupra, uniform, umplutura de mere.
Punem lingura cu lingura si restul de aluat, nivelam si dam tava la cuptor, la foc mic pentru 35-40 min.

Calduta o pudram cu zahar.
Cand s-a racit o portionam si punem pe fiecare bucata cate putina frisca.
E delicioasa si simplu tare de facut.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mar si frisca 129837
retete culinare - Prajitura cu mar si frisca 129839

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 17:14

likeee!

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:45

Xandrinne 1

19.12.2015, 00:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: