Prajitura cu mascarpone

de mamaieelena in Prajituri, 29 Dec 2013 | 6914 vizualizari

 

Pe langa clasicul cozonac dar si cea mai complexa prajitura (mie personal imi place f mult si nu as renunta niciodata la el)am facut si aceasta prajitura pentru simplul motiv ca mascarpone indiferent cu ce il combini iese cea mai fina crema.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • o ceasca de cafea cu nuca macinata
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone(250g)
  • 330 ml lapte de frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri likor de cafea
  • Sirop pt blat:
  • 150g zahar
  • 150 ml apa
  • coaja de portocala
  • Topping:
  • 200 ciocolata menaj
  • 50ml lapte de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Se pregateste blatul mai intai

-se separa albusurile de galbenus,se bat foarte bine cu mixerul, se adauga zaharul treptat se pun apoi galbenusurile si se continua mixarea.

Faina cu cacaua si praful de copt se pun in sita si se cerne deasupra compozitiei si se amesteca cu o lingura de lemn iar la sfarsit se pune nuca macinata.

In tava aragazului se pune hartie de copt si compozitia pentru blat se pune tava niveland egal,se da la cuptorul incins dinainte la 180 de grade pentru 30 de minute depinde de cuptorul fiecaruia.

Crema se obtine astfel

-mascarpone impreuna cu o lingura de zahar pudra se mixeaza bine.Separat se mixeaza si laptele de frisca si cand este aproape intarita se adauga cele doua linguri de zahar pudra apoi cele doua se amesteca cu o lingura si la sfarsit se incorporeaza si likorul de cafea.

Cat sta la cuptor blatul se pune pe foc compozitia pentru sirop adica apa si zaharul cam 15 minute si catre sfarsit se adauga si coaja de portocala.Blatul racit se taie in doua cu un cutit, se insiropeaza se pune toata crema, se insiropeaza si cel de al doilea blat tinand in mana blatul si se aseaza peste crema cu parte insiropata in jos.Intr-un ibric se pune ciocolata si laptele de frisca si se pune la foc mic pe aragaz,cand este topita se lasa sa se raceasca si apoi se pune pe deasupra prajiturii intinzandu-se bine cu o paleta.Cand e rece prajitura(a doua zi) se poate taia cu cutitul pus in apa fierbinte si pe deasupra am pus moate din frisca.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mascarpone-0
Prajitura cu mascarpone-1

COMENTARII (24)

laura_n

laura_n 1

30.12.2013, 16:49

o bunatate! intr-adevar iese crema fina!

mamaieelena

mamaieelena 1

30.12.2013, 17:43

alina multumesc
laura multumesc

Valclaudia

Valclaudia 1

01.01.2014, 18:28

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!