Prajitura cu mascarpone

de gaby_gabytza in Prajituri, 22 Noi 2014 | 4203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • crema
  • 300 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic gelatina
  • mandarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Blat

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lucioasa . Separat mixam galbenusurile cu uleiul si laptele dupa care o adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Amestecam faina cu praful de copt,cacaoa si cernem peste spuma.Amestecam iarasi cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Dupa lasam sa se raceasca foarte bine.

 Crema

Galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul,adaugam laptele caldut si amestecam bine.Punem cratita la foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.Dupa lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam mascarponele cu 3 linguri zahar pudra si frisca(mixata inainte) si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam crema de oua,gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic si mandarinele taiate felii Dupa amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza . Tava in care am copt blatul o acoperim cu folie alimentara si adaugam blatul pe care il insiropam cu sirop sau compot.Dupa il acoperim cu crema si dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone fara coacere