Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe

de babi5 in Prajituri, 15 Aug 2014 | 1522 vizualizari

 

Am tot vazut fel de fel de retete cu mascarpone , spre rusinea mea nu am facut niciodata cu acest produs si am zis hai sa incerc, a iesit o prajitura delicioasa dar din start eu am folosit 1 kg frisca am vrut sa fiu generoasa , dar este preaaaa mult 1/2 l frisca este super suficient chiar si pentru tava mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 intaritor frisca
  • 2 linguri ulei
  • 12 oua
  • 22 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 4 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 jumatate plic praf copt
  • 1/2 l frisca lichida
  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 30 gr gelatina alimentara
  • 100 ml apa
  • 1 borcan 450 ml. visine desimburite
  • 1 borcan 850 ml. Piersici decojite
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe:

Separam albusurile de galbenusuri, apoi  mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat.

Galbenusurile  le mixam cu  4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa.

Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam  putin apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu o paleta de jos in sus usor pina se incorporeaza bine faina , apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava(45/35 cm.)tapetata cu hirtie de copt si introducem  tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 min(se face si testul cu scobitoarea)

Scoatem dupa ce s-a copt si lasam la racit.

Intre timp stoarcem fructele de suc, piersicile le taiem cubulete mici,gelatina o punem la inmuiat in 100 ml. apa.

Intr-un castron punem frisca si intaritorul si incepem sa mixam cu viteza mica a mixterului apoi marim viteza si incepem sa adaugam cele 10 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat, adaugam  crema de mascarpone si mai mixam putin apoi adaugam fructele si gelatina pe care am dizolvat+o bine pe aburi .

Amestecam cu o paleta bine ca gelatina si fructele sa se incorporeze bine in crema  apoi  dam pentru 15 minute la rece.

Taiem blatul in 2  si insiropam  cu  sucul din fructe apoi scoatem crema din frigider si asamblam prajitura : blat , crema blat crema .

O nivelam cu un cutit umed si apoi dam la rece pentru citeva ore. Eu nu am reusit sa o tin atit fiindca am avut musafiri neasteptati  , si din acest motiv nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit.Produsul finit super bun.Sa va fie de folos

 

TIPS-URI

1

Este un desert super bun si racoros

2

Trebuie lasata la rece pentru citeva ore ca gelatina sa-si faca treaba cit mai bine

3

Eu nu am putut sa o tin nici macar 2 ore si din acest motiv nici nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit

4

Dar a iesit super , superr buna.

5

Cind nivelam frisca sa folosim un cutit cu lama lata si sa-l umezim mereu, ca da iasa cit mai neteda

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337206
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337208
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337209
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337210
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337211
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337212
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337213
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337222
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337223
retete culinare - Prajitura cu mascarpone Delaco frisca  si fructe 337224

COMENTARII (13)

babi5 1

15.08.2014, 20:44

Multumesc mult dragele mele

gaby_duceag 1

16.08.2014, 22:55

cred c-a fost tare tare buna!

babi5 1

16.08.2014, 23:29

Da gaby draga am folosit un pic prea multa frisca dar a fost bunaaamultumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D