Prajitura cu mascarpone si caise

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 26 Apr 2011 | 18123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina(~10 linguri)
  • 35 g cacao
  • 15 g praf de copt
  •  Crema mascarpone :
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 15 g gelatina
  • caise din compot
  •  Glazura:
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  Decor:
  • frisca
  • pesmet de biscuiti
  • arahide gazurate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si caise:

Blat:

Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si se transforma totul intr-o compozitie cremoasa,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Albusurile se incorporeaza cu o lingura in compozitia de galbenusuri. Aluatul se imparte in 2 parti si se coc 2 foi in tava patrata (24x24 cm) tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la temperatura medie,in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute fiecare.

Crema:

Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece.

Galbenusurile se mixeaza cu 5 linguri zahar pana obtinem o compozitie cremoasa,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se toarna peste crema de galbenusuri si se pune intr-o cratita pe foc mediu,amestecand incontinuu pana se ingroase. Gelatina hidratata se dizolva la bain-marie si se incorporeaza in crema de oua.

Branza mascarpone se mixeaza cu 4 linguri zahar,apoi se adauga crema de oua racit si se mixeaza. Frisca lichida se bate spuma tare si se incorporeaza in crema de mascarpone. Caisele se taie cubulete si se incrporeaza si ele in crema.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza peretii detasabili ai tavii in care am copt blaturile si prima foaie de blat insiropat,crema,blat insiropat. Se da la frigider pentru aprox 1 ora.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se amesteca la foc mic pana cand se topeste ciocolata. Gelatina hidratata se dizolva pe bain marie si se incorporeaza in crema de ciocolata. Se amesteca incontinuu 10 minute pana se raceste partial. Glazura racita partial se toarna peste prajitura si se baga 10 minute la congelator,apoi se scoate si se baga la frigider.

Marginile se imbraca in frisca si se presara cu pesmet de biscuiti. Deasupra se fac cuiburi de frisca cu arahide in mijloc.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mascarpone si caise-0
Prajitura cu mascarpone si caise-1
Prajitura cu mascarpone si caise-2
Prajitura cu mascarpone si caise-3
Prajitura cu mascarpone si caise-4
Prajitura cu mascarpone si caise-5
Prajitura cu mascarpone si caise-6
Prajitura cu mascarpone si caise-7
Prajitura cu mascarpone si caise-8
Prajitura cu mascarpone si caise-9
Prajitura cu mascarpone si caise-10
Prajitura cu mascarpone si caise-11
Prajitura cu mascarpone si caise-12
Prajitura cu mascarpone si caise-13
Prajitura cu mascarpone si caise-14
Prajitura cu mascarpone si caise-15
Prajitura cu mascarpone si caise-16
Prajitura cu mascarpone si caise-17
Prajitura cu mascarpone si caise-18
Prajitura cu mascarpone si caise-19
Prajitura cu mascarpone si caise-20

COMENTARII (17)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.09.2011, 18:33

ce bunatate

Phoncus

Phoncus 1

14.10.2013, 03:22

buna, c inseamna bain marie?

Phoncus

Phoncus 1

14.10.2013, 03:26

a si inca ceva, spune-mi te rog cu ce ai insiropat blatul. ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!