Prajitura cu mascarpone si cappucino

de Rocsi in Prajituri, 29 Sep 2011 | 5242 vizualizari

 

Daca tot vine week-end-ul ,va propun acesta reteta de prajiturica delicioasa de va lingeti pe degete!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 6-7 linguri faina
  • crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana mai groasa
  • 7-8 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 2-3 linguri cappucino clasic
  • pentru insiropat:
  • 1 plic cappucino
  • 1 lingura amaretto
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si cappucino:

Blatul:

Mixam ouale cu zaharul spuma.

Adaugam uleiul si laptele.

Apoi punem praful de copt si esenta de rom.

La urma turnam faina in ploaie si o incorporam bine.

Luam o tava rotunda ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Dam la o temperatura potrivita(eu la trepta 3 ,3 si un pic am copt blatul).

Il lasam acolo pana este copt(cam 15-20 de minute maxim).

Cand e gata ,scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Pentru insiropat:

Punem intr-un ibric circa 3 sferturi de cana de apa la infierbantat.

Punem plicul de cappucino intr-o cana , turnam apa fierbinte peste si invartim bine cu o lingurita.

Peste punem o lingura de amaretto si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Mixam putin smantana pana se ingroasa putin,nu foarte mult.

Adaugam mascarponele,apoi punem cate o lingura zahar pudra si tot mixam ,la treapta 2-3 a mixerului.

Dupa ce terminam de pus zaharul ,turnam si esenta de vanilie.

La urma ,punem cappucino ,pe care il incorporam cu o paleta.

Asamblare:

Asezam blatul pe un platou.

Il insiropam din abundenta cu cappucino-ul preparat.

Turnam crema deasupra si o uniformizam cu o paleta.

Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi.

O repartizam intr-o tavita in forma de margarete si o dam la frigider.

Cand s-au intarit ornam cu ele prajitura(puteti orna cu orice doriti .Eu am facut margarete pentru ca tocmai ce primisem formele cadou si eram nerabdatoare sa le incerc).

Sa aveti pofta!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si cappucino" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"