Prajitura cu mascarpone si fructe

de gaby_duceag in Prajituri, 1 Mai 2014 | 12601 vizualizari

 

Reteta preluata de la Irina. >:d

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema

  • 2 cutii mascarpone (250 gr cutia)
  • 200 ml smantana
  • 7 linguri zahar pudra
  • 400 gr fructe (eu am avut congelate, mix de capsune, zmeura si afine)
  • un plic gelatina granule
  • zahar vanilat

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si fructe:

  1. Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare.
  2. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
  3. Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus (nu circular).
  4. Tapeteaza o tava de 22/25 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  5. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa-l la racit apoi pune-l intr-o tava pe care ai tapetat-o cu folie alimentara.
  7. Smantana, mascarpone + 5 linguri zahar pudra mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  8. Imparte amestecul in 2 boluri.
  9. Pune gelatina la hidratat in 5 linguri apa.
  10. Fructele congelate pune-le intr-un vas la foc impreuna cu 50 ml apa si 2-3 linguri zahar pudra. Lasa sa dea in clocot si baga 2 minute blenderul pentru a pasa fructele. In amestecul fierbinte pune gelatina hidratata si amesteca usor pana la diluarea gelatinei.
  11. Ia din amestec cu lingura si pune pese blatul racit (cam 1/3 din amestec)
  12. Restul raceste-l bine si pune-l intr-unul din bolurile cu crema mascarpone. Omogenizeaza.
  13. Ia lingura cu  lingura din crema alba si distribuie peste blat.
  14. Pune si crema roz intercaland culorile. Trebuie sa obtii un amestec marmorat cand o vei taia, asa ca in foto.
  15. Niveleaza cu o spatula si da tava la frigider. Poti s-o lasi peste noapte.
  16. O scoti, tai marginile apoi o portionezi in cuburi potrivite ca marime. Mie mi-au iesit 28 de bucati.
  17. Ingredientele pentru glazura le pui intr-un bol si le omogenizezi pe baie de abur.
  18. Iei cate o lingura si pui peste fiecare prajitura.
  19. Optional pui si un mot de frisca. Eu am avut ramasa putina crema  de la alta prajitura, voi o puteti lasa asa sau sa puneti mot de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

19.05.2014, 12:45

Numai una

Ligia Bxl 1

23.05.2014, 09:56

ahh ce bunatati avem aici

babi5 1

18.12.2014, 09:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu crema mascarpone