Desert prajitura cu mascarpone si visine

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Iun 2015 | 25013 vizualizari

 

Trebuia sa-mi inving teama de gelatina, odata si odata. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare

Crema:

  • 500 g mascarpone Delaco (2 cutii)
  • 300 ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 400 g visine

Sirop:

  • zeama de visine
  • apa
  • 3-4 linguri zahar

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone si visine:

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade.

Se lasa se se raceasca si se taie in doua. Visinele se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Crema: Se pune gelatina la inmuiat in apa. Se mixeaza mascarpone cu smantana si zaharul pudra. Se adauga gelatina topita si visinele si se amesteca.

Sirop: Din zeama lasata de visine cu apa si zahar se face un sirop care se lasa la racit.

Asamblare: Se tapeteaza tava in care am facut blatul cu folie alimentara si se pune prima jumatate de blat. Se insiropeaza moderat cu siropul rece. Se pune crema si se niveleaza. Se pun visinele scurse bine. Se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza, se strange folia deasupra si se pune in frigider pentru 3-4 ore.

Glazura: Se pune smantana pe foc, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeaza.

Se scoate prajitura din frigider, se scoate din folie si se glazureaza.

Pofta Buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Este bine daca sta la frigider de seara pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu inghetata