Prajitura cu menta

de adnia in Prajituri, 25 Ian 2013 | 4825 vizualizari

 

Am facut mai demult aceasta minunata prajitura, dar n-am apucat s-o postez inca, mai ales ca a fost excelenta! E fina, delicata si imbina perfect aromele mele preferate:ciocolata si menta!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat (amandina)
  • -6 oua mari
  • - 200 gr de zahar
  • - 40 ml de apa
  • - 40 ml de ulei
  • - 3 linguri cu varf de cacao
  • - 200 gr de faina
  • - un pliculet de praf de copt
  • Pt. crema:
  • - 1 pachet unt de buna calitate
  • -esenta de menta
  • -zahat pudra/miere (dupa gust)
  • -3 galbenusuri
  • Pt sirop:
  • -500 ml de apa
  • - 250 gr de zahar
  • - 2 plicuri de cappucino de ciocolata
  • - 2 fiole de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului). Cand spuma e tare, se adauga zaharul, apa, crema de galbenusuri si  se amesteca totul cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Apoi se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt. Toata compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (cca 180 grade) pana trece testul scobitorii. Se scoate pe gratar, se inlatura repede hartia de copt si se taie pe lung in doua parti egale, dar asta numai dupa ce s-a racit complet.  

Intre timp se prepara crema: untul la temperatura camerei se alifiaza bine cu zaharul pudra, sau miere (eu am pus miere), galbenusurile si esenta de menta.  

Siropul se prepara astfel: zaharul se pune la topit intr-o craticioara, iar dupa ce s-a caramelizat, se toarna apa (zaharul  ars se va umfla, dar se va "cuminti" repede) si se lasa in continuare la foc. Dupa dizolvarea completa a zaharului ars in apa, se ia craticioara deoparte si se adauga plicurile de capuccino si esenta de rom. Se lasa la racit.  

Prajitura se asambleaza astfel: blat+sirop:crema+blat+sirop. Apoi se da la racit 2 ore, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

se poate servi si cu diferite glazuri (eu am facut glazura de zahar violet si visine). Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

25.01.2013, 22:47

foarte buna!

elucubratiiculinare 1

25.01.2013, 23:27

cred ca e racoritoare

adry88 1

26.01.2013, 13:40

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta - reteta nr. 100