Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d

de RuxyRux in Prajituri, 10 Apr 2011 | 13271 vizualizari

 

Oare ce-mi place mai mult la aceasta prajitura? Culoarea verde firul crud al ierbii, gustul puternic mentolat sau combinatia cu sosul bogat de ciocolata...mmmm....cred ca toate trei variantele la un loc incununate intr-o prajitura delicata si atat de delicioasa, multumesc Gabytza draga mea...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
  • 60 ml apa calduta

Crema:

  • 300 gr unt
  • 15 linguri sirop menta
  • 200 zahar pudra
  • 10 linguri frisca lichida
  • 2 pliculete vanilie

Glazura I

  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri sirop menta
  • 50 gr unt
  • o lingura ulei  

Glazura II

  • 220 gr ciocolata
  • o lingura zahar
  • o lingura sirop menta
  • 100 gr unt
  • o lingura ulei
  • putina apa

Sirop

  • 200 ml apa fiarta
  • 3 linguri sirop menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d:

Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul.

 Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte bine si am obtinut o crema  cu consistenta unei smantani, eu am adaugat ciocolata topita apoi faina, praful de copt si cacaoa. Am batut spuma albusurile, am adaugat intai o parte( 2/3) si apoi restul amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt( eu nu stiu unde mi-a fost mintea si am uitat sa fac asta, am uns doar tava cu unt si apoi am turnat compozitia...mi-ar fi fost simplu sa scot blatul  in primul caz, astfel ca am fost nevoita sa tai in doua blatul sa il pot scoate mai usor.

Am dat la 170 grade pentru fix 25 de minute. Am racit blatul apoi l-am taiat in doua transversal.

Crema: Eu am folosit numai unt si l-am mixat usor cu zaharul, vanilia, siropul de menta si apoi am inceput sa pun cate o lingura de frisca, pana am inglobat toata frisca in crema.

Asamblarea prajiturii: Am insiropat primul blat cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi am uns cu jumatate din crema.

Am preparat glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric. Am dat zece minute la rece la frigider ai apoi am turnat peste prajitura. Am pus si restul de crema apoi blatul deasupra. La-m insiropat si l-am dat la rece toata noaptea( Gabytza ne specifica doua ore) Am preparat glazura doi prin topirea ingredientelor si amestecarea lor in ibric pe foc, am pus si putina apa deoarece imi place sosul mai subtirel si am servit cald peste prajitura rece portionata dupa dorinta.

E o prajiturica superba...o recomand cu drag...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

mihaelar63 1

17.04.2011, 00:09

Ce bunatate !!!

RuxyRux 1

17.04.2011, 10:39

Multumesc Mihaela...sa stii ca daaaaa....inca mai am sirop de menta

adry88 1

20.05.2011, 17:20

un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni