Prajitura cu mere

de corina241 in Prajituri, 2 Noi 2010 | 12652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg si 1/2 mere
  • 2linguri zahar
  • 1lingurita scortisoara
  • 1 kg si 1/2 mere

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura: Merele si zaharul se calesc pana se evapora tot sucul lasat,apoi se adauga scortisoara.

Blatul: Albusurile le batem spuma tare intr-un bol,apoi adaugam zaharul si continuam pana se topesc toate cristalele.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul intr-un castron separat si apoi le adaugam peste albusuri.Ultima data turnam faina in ploaie .

Jumatate din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava(24/32) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20 minute.Incercam pandispanul cu o scobitoare si cand trece testul intindem merele si apoi raturnam si restul de compozitie.Dam la cuptor pentru alte 20 minute.

O pudram cu zahar si taiem cand s-a racit!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3

COMENTARII (23)

divainbucatarie 1

03.11.2010, 15:30

imi place f mult aceasta prajitura. multumesc pentru idee, voi face si eu zilele acestea.

ionela2682 1

03.11.2010, 17:16

ionix 1

03.11.2010, 19:47

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04