Prajitura cu mere

de adriana_bobu in Prajituri, 14 Noi 2010 | 2960 vizualizari

 

Am adus o imbunatatire la reteta Corinei.....si rezultatul a fost ceva ...delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 300g iaurt
  • 150 g gris
  • 300g faina
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 mere
  • o mana de stafide
  • o cantitate mica de frisca (ex HULALA mic)
  • doua linguri zahar pentru tras merele
  • 3-4 linguri apa
  • scortisoara
  • esenta rom, vanilie
  • o bucatica de ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se amesteca la mixer ouale, zaharul si apoi se adauga iaurtul, grisul, faina si praful de copt mixand in continuare. Compozitia rezultata se pune in tava de la aragaz, captusita cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min. In acest timp am curatat merele, le-am taiat maruntel si le-am tras intr-un ceaun in care am adaugat cele 2 linguri de zahar,stafidele, esenta de rom si apa, apoi scortisoara si zaharul vanilat. Le-am lasat pe foc cca 5 min dupa care le-am dat deoparte la racit. Am pregatit si frisca. 

Dupa ce am scos tava din cuptor, am lasat 10 min prajitura sa se racoreasca dupa care am imprastiat merele cu stafide si cu zeama lasata peste prajitura , insiropand-o putin. Am pus cate un mot de frisca si in final am ras ciocolata. A iesit o prajitura foarte buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 62826
retete culinare - Prajitura cu mere 62827
retete culinare - Prajitura cu mere 62828

COMENTARII (6)

nadina73 1

14.11.2010, 18:37

vreau si eu

Rocsi 1

14.11.2010, 18:52

adriana_bobu 1

14.11.2010, 19:53

poftiti !...sunt destule

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S