Prajitura cu mere

de LUK in Prajituri, 6 Ian 2011 | 6196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 100gr unt la temperatura camerei
  • 150gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350gr zahar
  • 4-500gr mere rase si scurse de zeama
  • zahar pentru mere(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)
  • 4 linguri de pesmet(sau gris)
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru decor
  • faina cat cuprinde pentru un aluat ferm dar destul de elastic incat sa poata fi intins cu sucitorul
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se face un aluat din ou,smantana,unt,coaja de lamaie ,150gr zahar si faina(adaugati faina treptat,dupa ce ati mixat bine restul ingredientelor).Se imparte aluatul in 2.

 Se unge o tava cu ulei.Se intinde pe masa prima foaie apoi se pune in tava.Se presara pesmet si se pun merele amestecate cu zahar si scortisoara.Se presara si peste mere pesmet.

Se intinde pe masa a 2 a foaie si se pune in tava peste mere.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se coace in cuptorul preincalzit la 145 de grade 40-45min.

Se pudreaza dupa ce s-a copt cu zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 75452
retete culinare - Prajitura cu mere 75453
retete culinare - Prajitura cu mere 75454
retete culinare - Prajitura cu mere 75455
retete culinare - Prajitura cu mere 75456

COMENTARII (31)

babi5 1

21.08.2013, 12:22

Bya Ralu 1

21.08.2013, 23:14

doinita2ina 1

08.11.2014, 08:40

Ce cantitate de faina trebuie ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21