prajitura cu mere

de cornelia16_2002 in Prajituri, 18 Aug 2009 | 11543 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 25 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura:
  • 1- 1,5 kg mere
  • 1 cana zahar
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA prajitura cu mere:

ouale se freaca cu zahrul, uleiul si untura pana devin cremoase, apoi se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina. se face un aluat moale care sa se desprinda de mana. se imparte in 2 parti. una se face foaie si se intinde in tava unsa, peste care se adauga merele rase, apoi scortisoara, zaharul si vanilia si pe margini putin gris ca sa absoarba sucul de mere in caz ca nu sunt stoarse bine. celalalt aluat se face foaie sau se rade deasupra, cum am facut si eu.

se tine la cuptorul incalzit circa 30 min la foc potrivit.

dupa ce se raceste putin se cerne zaharul pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

15.12.2009, 23:04

Si mie imi plac prajiurile cu mere Arata super bine

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:53

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 22:09

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata