Prajitura cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 4 Mar 2011 | 4678 vizualizari

 

o alta reteta delicioasa de pandispan cu mere....

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT :
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare
  • PENTRU UMPLUTURA :
  • 6 mere,
  • 150 gr zahar,
  • 2 portocale,
  • 2 pliculete gelatina,
  • 1 esenta vanilie
  • PENTRU DECORARE :
  • frisca,
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

1 .Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste .Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile, si, avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o forma de tarta si o coacem cca 20 min , apoi o lasam la racit.

2. Intre timp, curatam merele , apoi le taiem felii subtiri si le fierbem in apa cat sa le acopere, impreuna cu zaharul; lasam gelatina la inmuiat in 100 ml de apa, apoi o topim pe baie de aburi, fara insa ca aceasta sa fiarba. O adaugam in compotul de mere impreuna cu zeama de la cele 2 portocale si esenta de vanilie.

3. Turnam compozitia peste blat si o dam la rece , sa se intareasca. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 89085
retete culinare - Prajitura cu mere 89086
retete culinare - Prajitura cu mere 89087
retete culinare - Prajitura cu mere 89088
retete culinare - Prajitura cu mere 89089
retete culinare - Prajitura cu mere 89090
retete culinare - Prajitura cu mere 89091

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

05.03.2011, 23:29

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:16

adry88 1

11.06.2011, 17:37

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S