Prajitura cu mere

de LUK in Prajituri, 14 Aug 2011 | 4638 vizualizari

 

Varianta aceasta de prajitura cu mere am mancat-o pentru prima data la Postavaru(Anca) si mi-a placut tare mult..am pregatit-o si eu cu mentiunea ca eu am folosit mai mult zahar pentru caramel..e delicioasa..

 

INGREDIENTE

  • 7-8 mere(atatea cate sunt necesare sa acopere in intregime tava de copt)
  • 6 linguri de zahar pentru caramel(eu am folosit 9)
  • 100gr margarina rama(eu am folosit 4 lingurite)
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Preparare prajitura cu mere:

Incepem prin a pregati cuptorul.Il incalzim lafoc mediu.Curatam apoi merele,le spalam,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi.

Intr-o cratita caramelizam zaharul(il topim la foc mic).Il intindem apoi prin rotirea cratitei si pe peretii acesteia.Se pune apoi margarina bucatele.Asezam apoi merele cu partea scobita in sus(la Postavaru sunt cu partea scobita in jos..).Punem tava in cuptor timp de 10min si incepem pregatirea blatului.

Separam albusul de galbenus.galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.Batem albusurile spuma si le incorporam apoi ingalbenusuri.

Scoatem tava din cuptor,turnam aluatul peste mere si coacem cca 40min la foc mediu.

Sa aveti pofta!

Aceasta prajitura cu mere e grozav de buna, recomand cu caldura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac