Prajitura cu mere

de MIUTA in Prajituri, 17 Sep 2011 | 18676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr unt sau margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de smantana ulei pentru uns tava
  • 1 kg mere
  • scortisoara(dupa gust)
  • zahar(dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pentru inceput se pregatesc merele date pe razatoare si calite in ulei impreuna cu zaharul si scortisoara.Se dau la racit.

Faina,untul,zaharul pudra,oul,praful de copt si smantana se famanta impreuna.

Compozitia rezultata se imparte in doua parti.

Se intinde o foaie pe masa si se aseaza in tava unsa cu ulei.Deasupra se pun merele calite iar deasupra merelor se pune cealalta foaie.

Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se unge cu ou si se da la cuptor pentru 40 minute pana capata o culoare usor aurie.

Cand prajitura este gata se scoate si se lasa la racit.

Cand este rece se presara deasupra ei zahar pudra.

Este delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 125706
retete culinare - Prajitura cu mere 125707
retete culinare - Prajitura cu mere 125708
retete culinare - Prajitura cu mere 125709
retete culinare - Prajitura cu mere 125710
retete culinare - Prajitura cu mere 125711
retete culinare - Prajitura cu mere 125712
retete culinare - Prajitura cu mere 125713
retete culinare - Prajitura cu mere 125714

COMENTARII (19)

MIUTA 1

20.09.2011, 12:37

Kori 1

26.09.2011, 09:02

Lau 1

07.10.2011, 17:03

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55