Prajitura cu mere

de Ina in Prajituri, 15 Oct 2011 | 11300 vizualizari

 

Avand cateva mere mai ponosite ( mici, cu pete si mult prea acre pentru a fi mancate ca atare ), m-am gandit ca e momentul oportun pentru a face o prajitura . Aveam motiv: se stricau merele si era pacat... :))))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • o cana si jumatate cu zahar
  • o ceasca de ulei
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde 

Pentru compozitia de mere:

  • 6-7 mere
  • zahar ( in functie de cat de acre-s merele )
  • 2 linguri cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

  Am curatat merele de portiunile stricate si am indepartat cotorul . Partea sanatoasa am dat-o pe razatoare. Am turnat peste marul ras o cana cu zahar si am pus totul pe foc mic, mestecand continuu, pana a scazut siropul lasat de mar. Pentru aroma, am adaugat si scortisoara ( 2 linguri ).

  Am lasat deoparte si am inceput sa fac aluatul :

  Am spart cele 3 oua si le-am amestecat energic cu zaharul ( am folosit telul para ). Am adaugat o ceasca ( mai mare) cu ulei amestecand continuu, apoi am pus faina si praful de copt. Faina am adaugat cate putina, pana am obtinut o coca destul de tare, dar care sa curga , pentru a-si lua singura forma tavii. 

  Am uns tava cu ulei si am pudrat-o cu faina. Am turnat in tava 60 % din compozitia de aluat , lasand sa se uniformizeze ( ne ajutam si de o lingura sau de mana unsa cu ulei ). 

  Peste aluat turnam merele , pe care le acoperim cu restul de aluat. Fiind unul de consistenta moale, m-am folosit de un posh pentru a nu ramane zone neacoperite. Dam tava la cuptor cca 20-30 minute, pana se rumeneste prajitura deasupra. 

  Pudram totul cu zahar si scortisoara, lasam sa se raceasca putin si portionam. 

  Aluatul se coace foarte bine, fiind unul fraged , usor sfaramicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

RuxyRux 1

15.11.2011, 15:31

La Muuulti Ani Insior scump Sa fii iubita si fericita toata viata si iertare de intarziere

Ina 1

15.11.2011, 18:52

Niciodata nu este tarziu, dragelor! Multumesc din suflet!

babi5 1

20.12.2014, 10:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate