Prajitura cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 21 Noi 2011 | 12474 vizualizari

 

Am vazut reteta la Dannasb multumesc.....( reteta zilei de post )si am pregatit-o si eu cu ceva modificari...am vazut apoi ca e o prajitura populara( azi am vazut-o si la Inisor, si am aflat si sursa...Laura Sava) ...si daaaa e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de mere
  • o cana de gris
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 200 gr unt
  • esenta de vanilie si zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Am pregatit merele: le-am spalat si le-am curatat de coaja apoi le-am dat pe razatoare si le-am pus un kg intr-un bol si celalalat kg in alt bol. Am adaugat peste ele esenta de vanilie si scortisoara.

Am amestecat grisul cu zaharul si faina, doua pliculete de vanilie si praful de copt.

Am impartit in doua compozitia.

Untul l-am impartit in doua.... un sfert si trei sferturi. Am taiat marunt fiecare bucata in parte.

Am uns o tava de Jena , apoi am tapetat-o cu pesmet.

Am asezat sfertul de unt la baza, apoi deasupra o jumatate din compozitie.

Deasupra am pus merele din bol( 1kg).

Am pus deasupra restul de compozitie si partea mare de unt.

Am dat la cuptor pentru 35 de minute.

Dupa cele 30 de minute am scos tava si am asezat cealalta parte de mere si am mai dat la cuptor inca zece minute.

Deliciu total!!!

 

TIPS-URI

1

Recomand pentru reteta de post inlocuirea untului, cu unt de cocos sau unt de palmier

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

roxyroxana 1

03.12.2011, 23:56

tare buna trebuie sa fie

Bon_Jovi 1

07.05.2014, 20:25

Am facut-o si eu. Minunata. Multumesc pentru reteta. Eu la tine am vazut-o prima data...

RuxyRux 1

07.05.2014, 20:27

Cu muuult drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura tip televizor