Prajitura cu mere

de mirela0911 in Prajituri, 5 Feb 2012 | 2932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana ulei
  • 7 lg faina
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 6 mere
  • 2-3 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Incepem cu merele. Se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pun la calit cu zaharul (dupa gust) pana scade zeama (sa nu aiba foarte mult suc). Se iau de pe foc, se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit, dupa care trecem la aluat.

Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana acesta se topeste si devine ca o spuma. Se toarna uleiul cate putin mixandu-se pana se incorporeaza. Se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si sarea. Dupa ce s-a omogenizat aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lingurita se ia din merele calite si se pune din loc in loc peste aluat pana se termina toata compozitia de mere. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa in jur de 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3
Prajitura cu mere-4

COMENTARII (23)

DIANA B 1

06.02.2012, 15:54

Imi plac merele in praji , de oricare fel si daca mai esti si insiropata , mmmmmmmmmmmmmmm

mirela0911 1

09.02.2012, 11:46

Fetelor ma bucur tare mult ca va place

babi5 1

16.08.2013, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20