Prajitura cu mere

de Alexandra Elena in Prajituri, 6 Oct 2012 | 1988 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • faina(~400 de g)
  • coaja de la o lamaie
  • gris

Pentru umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

  Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 3 foi, intre ele se pune umplutura cu mere.

  Pt umplutura:  se curata merele, le razalim. Merele razalite se pun intr.o oala la foc mic, adaugam zahar, dupa gust si scortisoara, le lasam pe foc pana cand se calesc.

  Facem trei foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, presaram niste gris pe foaie, o intepam din loc in loc cu furculita, intindem jumatate din cantitatea de mere, procedam la fel cu cea de-a doua foaie, asezam ultima foaie. Bagam prajitura in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 40 de minute.

  Se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 180939
retete culinare - Prajitura cu mere 180940
retete culinare - Prajitura cu mere 180941
retete culinare - Prajitura cu mere 180942
retete culinare - Prajitura cu mere 180943

COMENTARII (10)

Lau 1

06.10.2012, 22:10

bune

MotanLaOale 1

06.10.2012, 22:39

adry88 1

07.10.2012, 09:34

tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55