Prajitura cu mere

de madi_marin in Prajituri, 5 Feb 2010 | 12663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 g faina
  • 200 g gris
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 2 oua
  • 1 pachetel de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 10 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • scortisoara praf
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru decor
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe arzatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr+un vas la foc mic impreuna cu zaharul, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se amesteca din cand in cand pana scade siropul lasat de mere. Se da la racit.

Intre timp se prepara aluatul : se pun toate ingredientele ( untul sau margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, daca nu....se pun la microunde pana devin cremoase si nu ichide!) si se framanta un aluat care se intinde cu mana usor umezita in apa direct pe hartia de copt. Se pune apoi cu totul in tava si se pun deasupra merele racite, se niveleaza si se da tava in cuptor la foc mic cam 30 de minute.

Se taie cand s+a racit  complet si se presara cu nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

In loc de nuca de cocos cred ca merge si frisc batuta spuma tare pentru decor.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3
Prajitura cu mere-4
Prajitura cu mere-5
Prajitura cu mere-6
Prajitura cu mere-7
Prajitura cu mere-8
Prajitura cu mere-9

COMENTARII (3)

Miha

Miha 1

05.02.2010, 21:49

Teo

Teo 1

05.02.2010, 23:38

Madi imi place , marge mai bine cu frisca, am incercat eu;

madi_marin

madi_marin 1

06.02.2010, 00:57

o sa fac si eu cu frisca.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!