Prajitura cu mere

de alexandra_petruta90 in Dulciuri, 28 Ian 2013 | 18945 vizualizari

 

E o reteta simpla, usor de preparat si delicioasa! E numai buna pt un incepator, asa ca mine! :)

 

INGREDIENTE

  • pt. decor
  • 3-4 mere ( curatate si taiate felii)
  • 5-6 linguri de zahar
  • pt. pandispan:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Cele 5-6 linguri de zahar se topesc in forma in care doresti sa faci prajitura. Dupa ce s-a topit il intinzi si pe margini, apoi asezi merele...pe fund si pe parti. Se da deoparte..

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul.

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.

Se pun albusurile peste galbenusuri, se amesteca incet, apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul.

Se amesteca toate, pana rezulta un aluat, moale.

Se adauga peste mere si se da la cuptorul preincalzit la 150°.

Se lasa cca. 15-20 minute. (se face testul cu scobitoarea).

Cand s-a copt, se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund sau pe o farfurie dreapta..(sa vina merele deasupra).

Se lasa putin la racit apoi e numai buna de mancat :D

 

TIPS-URI

1

Daca vrei sa faci mai multa, maresti cantitatea...adica, in loc de 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina si 3 lg ulei...adaugi 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina si 5 lg ulei...

COMENTARII (9)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:10

Bine ai venit!!

alexandra_petruta90 1

28.01.2013, 22:00

diana_k 1

02.02.2013, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55