Prajitura cu mere

de alilianaa in Prajituri, 1 Feb 2013 | 3893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 30 g. cacao
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar plus alte doua linguri( pentru mere)
  • 4 mere mari
  • vanilie, coaja rasa de lamaie
  • un plic praf de copt
  • 40 g unt
  • 150 ml vin alb
  • un praf de scortisoara
  • 100 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pregatirea merelor: se spala, se taie felii. 

Intr-o cratita se pune la topit untul. Cand incepe sa se topeasca se pun merele, doua linguri de zahar (dupa preferinte si in functie de cat sunt de dulci merele), scortisoara si vin. Se lasa la fiert pana ce se duce alcoolul. 

Blatul galben: galbenusuri se freaca cu 3 linguri de zahar foarte bine pana se face o crema. Peste aceasta se adauga uleiul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si o jumatate de praf de copt.  Se adauga mai apoi cele 3 linguri de faina. Eu am mai adaugat si 100 ml lapte in plus la reteta (mi s-a parut ca este prea vartos aluatul).

Blatul alb: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se pune zaharul vanilat, cea de-a doua jumatate a plicului de praf de copt, coaja de lamaie rasa. Se adauga uleiul lingura cu lingura si la final faina.

Asamblarea. 

Pe un vas de yena am pus merele calite si sosul rezultat. Pentru siguranta am mai adaugat mici bucatatele de unt. Am pus baltul galben, am netezit usor. Peste acesta am asezat un strat de cacao printr-o strecuratoare, dupa care am pus si baltul alb. 

Am dat la cuptor.  La final se pudreaza cu zahar pudra.

Se face testul cu scobitoarea. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere in straturi