Prajitura cu mere

de loredanaaa in Prajituri, 2 Feb 2013 | 2103 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii prajiturii de mere postez aceasta reteta.Nu mi se pare grea asa ca o puteti incerca.

 

INGREDIENTE

pentru foi

  • 250 gr. faina,
  • 125gr. margarina
  • 100 gr. smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare,

umplutura

  • 3-4 mere mari
  • 5 linguri zahar,sau mai mult depinde cat de dulce vreti
  • scortisoara
  • 2-3 linguri pesmet.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

 Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora.

Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm.

Puneti prima foaie in tava iar deasupra puneti umplutura de mere . 

Umplutura:
Se rad merele ,se storc putin de zeama care o lasa si se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul. Deasupra puneti cealalta foaie ,inchideti pe margini ,intepati cu furculita pe ici pe colo, ungeti cu ou deasupra(facultativ).

Placinta se pune in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180°-200° ,pana cand devine rumena. 

Cand s-a racit ,se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza,eu am pus si nuca de cocos deasupra.

Iar in aluat data viitoare voi pune si zahar ca sa iasa mai dulce

 

COMENTARII (7)

loredanaaa

loredanaaa 1

02.02.2013, 16:47

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

06.02.2013, 14:52

like!

loredanaaa

loredanaaa 1

06.02.2013, 19:03

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!