Prajitura cu mere

de RoXx in Prajituri, 16 Mar 2013 | 12299 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi :

  • 250 gr. iaurt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 10 linguri ulei
  • 100 gr. zahar
  • un praf de sare
  • 500 gr. faina

Pentru umplutura :

  • 1.5 kg. mere
  • 200 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • scortisoara
  • 2-3 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Prima data se pregateste aluatul pentru foi. Intr'un vas se amesteca iaurtul,bicarbonatul,zaharul,uleiul,sarea si faina . Toate acestea se framanta bine astfel incat sa rezulte un aluat omogen si nu foarte tare. Aluatul obtinut se lasa 15 minute la rece.Intre timp merele se spala si se dau pe razatoare.Dupa cele 15 minute se ia aluatul de la rece si se imparte in 2 bucati. Se intinde prima foaie si se pune intr'o tava tapetata cu faina.Peste se presara putin gris si merele.Peste mere se presara restul de gris , zaharul si zaharul vanilinat.

Scotisoara se presara pe toata suprafata mai mult sau mai putin dupa gust.Se intinde si a doua foaie care se pune peste mere si se inteapa usor cu o furculita ca sa creasca uniform.Se da la cuptor la foc mediu pentru cca. 20 - 25 de min pana prinde o culoare rumen - aurie . Dupa ce este gata se lasa la racit apoi se presara pe toata suprafata zahar pudra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta rulata cu mere