Prajitura cu mere

de dantes in Mancaruri de post, 15 Apr 2013 | 3441 vizualizari

 

Simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 600 g faina
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml.apa minerala

Pentru umplutura

  • 1 Kg.mere
  • 200 g zahar
  • 50 g scortisoara macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pentru aluat framantam ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat,invelim aluatul intr-o folie alimentara si il bagam la frigider 30 de minute.

Pentru umplutura curatam merele si le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara.

Scoatem aluatul din frigider il impartim in doua si il intindem cu sucitorul.Asezam prima foaie in tava tapetata cu faina,adaugam deasupra merele si asezam deasupra a doua foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc si o introducem la cuptor circa 45 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2

COMENTARII (9)

portiadelumina 1

15.04.2013, 12:50

Simplu, frumos şi gustos!

Rocsi 1

15.04.2013, 16:28

Ce imi place ca e cu mere!

diana_k 1

16.04.2013, 08:59

imi plac dulciurile cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20