Prajitura cu mere

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Iul 2013 | 2331 vizualizari

 

By Bucataresele vesele!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 mere medii
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Punem 2 linguri de zahar si scortisoara peste ele, amestecam si dam de-o parte.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul ramas si mixam bine.

Adaugam apoi uleiul si laptele.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, si o adaugam treptat peste compozitia precedenta.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Impartim aluatul si fructele in 2 parti egale.

Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam aluatul.

Peste aluat punem usor, fara sa apasam fructele razalite, scurse putin de zeama.

Dupa ce am repartizat fructele, punem deasupra cate 2 linguri din zeama lasata de acestea.

Dam apoi tavile la cuptorul preincalzit si lasam 5 minute la foc mare, apoi le lasam sa se coaca la foc mic, pana cand prajitura noastra trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a racit putem pudra deasupra putin zahar amestecat cu scortisoara.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

In locul merelor putem sa folosim cirese, visine, piersici, caise, nectarine, afine, zmeura, prune etc.

COMENTARII (38)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 12:49

Luana

diaconta

diaconta 1

20.07.2013, 22:18

Mmmmmmmm cam buna

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!