Prajitura cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 15 Sep 2013 | 27047 vizualizari

 

la prepararea aluatului am folosit crema de branza Ceva Fin cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura
  • 1 kg mere
  • scortisoara dupa gust
  • 3 linguri de zahar
  • Aluat:
  • 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
  • 1 pachet de unt
  • 1/2 plic praf de copt (stins in zeama de la 1 lamaie mica)
  • 100 gr. zahar tos
  • 4 oua
  • scortisoara dupa gust
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr., depinde ce faina folositi, cate de mari sunt ouale, etc)
  • Zahar pudra pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Culegem merele din gradina. ;)

Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot.

Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit.

Aluatul il preparam usor, trebuie amestecat zaharul cu Crema de branza Ceva Fin, cu untul, cu ouale, praful de copt stins in sucul de lamaie iar la final adaugam faina cat este necesar. Noua ne place mult aroma de scortisoara, de aceea intotdeauna pun scortisoara atat in umplutura cat si in foi.

Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, apoi il impartim in doua.

Intindem o foaie, o asezam in tava unsa cu ulei,o perforam si asezam merele calite in strat generos.

Intindem si cealalta foaie, o asezam peste mere, nu uitam sa o perforam si dam tava la copt pentru cca 40 min la temp. moderata pana se rumeneste.

O lasam la racit apoi decoram cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel cu nuci