Prajitura cu mere

de Bunica in Prajituri, 29 Sep 2013 | 3131 vizualizari

 

Va garantez ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 500g. faina
  • 14 linguri ulei
  • 20linguri apa calda
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic de drojdie
  • 1 plic zahat vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Umplutura
  • 2mere feliate pentru caramelizat
  • 10 g.unt
  • 2 linguri zahar
  • 6 mere mari
  • 2 -3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Blatul:

Amestecam ingredientele uscate cu cele lichide. Obtinem un aluat ,care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana pregatim tava pentru caramelizarea merelor feliate.

Merele se spala si se sterg. Scoate cotorul de la 2 mere si le feliem.

Pregatim o tava rotunda mai mare. Ungem tava cu unt si presaram cele 2 linguri de zahar. Asezam feliile de mar si dam la cuptor peincalzit la 170 grade pentru 10 minute

Aluatul se imparte in doua si se intinde cu sucitorul cate o foaie cat tava. Cele 6 mere mari le radem.

Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor si punem prima foaie din blat.

Adaugam merele rase peste care presaram zaharul si praful de scortisoara.

Punem si al doilea blat si dam la cuptor.

Cand este frumos rumenita,cam dupa 40-45 minute,o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit,o desprindem usor cu un cutit blatul de marginea tavi.

Punem deasupra un platou si printr-o miscare rapida intoarcem tava.

Se serveste rece,eventual cu frisca deasupra.

 

TIPS-URI

1

tava poate avea si forma dreptunghiulara (30-40 cm.)

2

nu puneti toata faina de la inceput ,s-ar putea sa fie nevoie de 450g. faina,depinde de tipul de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere