Prajitura cu mere

de Cris2711 in Prajituri, 15 Feb 2014 | 3607 vizualizari

 

No mie mi-au facut pofta de prajitura aia taraneasca cu mere,Cleme si Gaby:)))n-am avut untura dar am facut-o cu unt.Cat este de buna ,nu am sa va divulg,Sa faceti si voi:D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 gr. unt
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • 2 linguri lapte
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 6 mere mari
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Am adaugat faina,drojdia,sarea,zaharul,zaharul vanilat intr-un castron mare.Apoi am adaugat untul,2 oua,2 linguri lapte si am framantat bine.

Apoi am adaugat la rece.

Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoare.

Intr-o tigaie am pus merele la calit cu 150 gr. zahar.Apoi am adaugat scortisoara peste ele.

Le-am luat de pe foc .

Intr-o forma de 24/24 cm se intinde jumatatea de aluat ,apoi se intind merele calite peste aluat.Iar deasupra se intinde cealalta jumatate de aluat.

Eu am facut intr-o forma rotunda, ca cea comandata o primesc doar marti.

Am dat la cuptorul preincalzit,am lasat sa se coaca la 200°,circa 35 de minute.

A se supraveghea coacerea,fiecare cuptor coace diferit.

Cand este gata ,se lasa putin la racit ,apoi se pudreaza deasupra cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Untura se poate inlocui cu unt.

2

In umplutura cu mere se pot pune nuci macinate sau migdale 50-100 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere svaba