Prajitura cu mere

de khryss18 in Prajituri, 20 Feb 2014 | 1221 vizualizari

 

este foarte bune si ori de cate ori am ocazia o pregatesc impreuna cu sotul meu. :) este o reteta simpla si la indemana oricui

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana zahar sau cat de dulce vrei sa fie
  • 2 pachete de biscuiti(mari si dulci)
  • 5-6 mere mari
  • scortisoara
  • esenta de migdale ,lamaie sau vanilie (eu pun de migdale)
  • 200 g ulei
  • faina cat pentru o coca de chec
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se prepara o coca ca cea de pandispan: se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile cu uleiul amestecate rand pe rand ,faina, esenta,zaharul vanilat.

Separat se dau pe razatoare merele cu tot cu coaja si se amesteca cu zahar dupa cum vrea fiecare sa fie mai dulce sau mai acrisor si cu scortisoara, se lasa 10 min. sa se odihneasca pt a lasa zeama.

Biscuitii se zdrobesc marunt si se aseaza in tava ca un strat fara ca tava sa fie unsa, apoi se aseaza stratul de mere fara sa le stoarcem de zeama si in timp ce intindem peste biscuiti apasam pt a intra zeama in acestia apoi turnam coca si dam la cuptor pt 30 min. la 150 grade daca e cuptor electric si la foc normal daca aveti cuptor cu falacara.

Se scoate tava cand e gata si se lasa la racit dupa care se taie in functie de preferinte si se pudreaza cu zaharul pudra.

(cand se taie se intoarce cu parte de biscuiti in sus)

 

 

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

21.02.2014, 20:27

Bine ai venit

Bunica

Bunica 1

18.07.2014, 09:10

La multi ani!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:24

La Multi Ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!