Prajitura cu mere

de khryss18 in Prajituri, 20 Feb 2014 | 3232 vizualizari

 

este foarte bune si ori de cate ori am ocazia o pregatesc impreuna cu sotul meu. :) este o reteta simpla si la indemana oricui

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana zahar sau cat de dulce vrei sa fie
  • 2 pachete de biscuiti(mari si dulci)
  • 5-6 mere mari
  • scortisoara
  • esenta de migdale ,lamaie sau vanilie (eu pun de migdale)
  • 200 g ulei
  • faina cat pentru o coca de chec
  • zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se prepara o coca ca cea de pandispan: se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile cu uleiul amestecate rand pe rand ,faina, esenta,zaharul vanilat.

Separat se dau pe razatoare merele cu tot cu coaja si se amesteca cu zahar dupa cum vrea fiecare sa fie mai dulce sau mai acrisor si cu scortisoara, se lasa 10 min. sa se odihneasca pt a lasa zeama.

Biscuitii se zdrobesc marunt si se aseaza in tava ca un strat fara ca tava sa fie unsa, apoi se aseaza stratul de mere fara sa le stoarcem de zeama si in timp ce intindem peste biscuiti apasam pt a intra zeama in acestia apoi turnam coca si dam la cuptor pt 30 min. la 150 grade daca e cuptor electric si la foc normal daca aveti cuptor cu falacara.

Se scoate tava cand e gata si se lasa la racit dupa care se taie in functie de preferinte si se pudreaza cu zaharul pudra.

(cand se taie se intoarce cu parte de biscuiti in sus)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si mere