Prajitura cu mere

de Antonia_Mindru in Prajituri, 22 Mai 2014 | 741 vizualizari

 

Am incercat ceva nou cu mere. Sper sa va placa. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura scortisoara
  • 6 mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar. Dupa aceea se adauga galbenusurile si faina si se amesteca prin rostogolire (de jos in sus). Intr-o tava se pune hartie de copt, iar compozitia se toarna in tava, se uniformizeaza si se pune la cuptor la aproximativ 180 de grade cam 10 minute.

In timp ce aluatul e in cuptor spalam merele, le curatam si le dam pe razatoare. Le punem putin pe foc cu restul zaharului si scortisoara pana prind o culoare caramizie. Dupa aia le punem putin la racorit.

Dupa ce aluatul e gata il scoatem sa se racoreasca dupa care il taiem pe jumatate(pe latime). Merele pe punem pe o jumatate din aluat dupa care se pune deasupra cealalta jumatate.

Le taiati si le puteti presura cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 321178
retete culinare - Prajitura cu mere 321179
retete culinare - Prajitura cu mere 321180
retete culinare - Prajitura cu mere 321181
retete culinare - Prajitura cu mere 321182
retete culinare - Prajitura cu mere 321183
retete culinare - Prajitura cu mere 321184
retete culinare - Prajitura cu mere 321185
retete culinare - Prajitura cu mere 321186
retete culinare - Prajitura cu mere 321187
retete culinare - Prajitura cu mere 321188

COMENTARII (6)

Antonia_Mindru 1

23.05.2014, 23:13

Multumesc

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:36

buna prajitura

Antonia_Mindru 1

24.05.2014, 11:22

mersii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55