Prajitura cu mere

de Angelina_Elena in Prajituri, 18 Iul 2014 | 1194 vizualizari

 

Multumesc Gaby_d, o prajitura foarte buna, delicata si aromata! :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 21 linguri faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa (sau lapte)
  • 1 plicutet praf de copt (8 g)
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 7-8 mere medii
  • 4 linguri zahar (sau mai mult, depinde cat de dulci sunt merele)
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon (Dr. Oetker)
  • 1 lingura ulei
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon.

Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.

La final adaugam scortisoara.

Lasam umplutura la racit.

Aluat: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma.

Adaugam apoi apa si uleiul.

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. 

Turnam 1/2 din compozitie in tava, deasupra punem merele racite si uniformizam cu ajutorul unei linguri.

Acoperim cu aluatul ramas si dam prajitura la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii, aproximativ 30-40 de minute, la foc mediu.

 Lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem si o portionam.

 Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Gaby a pus 22 linguri faina, eu am pus 21, mi s-a parut suficient.

2

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

3

Eu am inlocuit laptele cu apa.

4

Forma folosita de mine are diametrul de 25 cm.

COMENTARII (24)

iri_iri 1

19.07.2014, 23:27

arata bine

Rocsi 1

20.07.2014, 12:02

Mmmm, chiar delicioasa!

Lavinia 1

20.07.2014, 17:14

faina praji

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55