Prajitura cu mere

de Angelina_Elena in Prajituri, 18 Iul 2014 | 3580 vizualizari

 

Multumesc Gaby_d, o prajitura foarte buna, delicata si aromata! :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 21 linguri faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa (sau lapte)
  • 1 plicutet praf de copt (8 g)
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 7-8 mere medii
  • 4 linguri zahar (sau mai mult, depinde cat de dulci sunt merele)
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon (Dr. Oetker)
  • 1 lingura ulei
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon.

Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.

La final adaugam scortisoara.

Lasam umplutura la racit.

Aluat: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma.

Adaugam apoi apa si uleiul.

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. 

Turnam 1/2 din compozitie in tava, deasupra punem merele racite si uniformizam cu ajutorul unei linguri.

Acoperim cu aluatul ramas si dam prajitura la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii, aproximativ 30-40 de minute, la foc mediu.

 Lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem si o portionam.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gaby a pus 22 linguri faina, eu am pus 21, mi s-a parut suficient.

2

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

3

Eu am inlocuit laptele cu apa.

4

Forma folosita de mine are diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de mere, budinca si bezea