Prajitura cu mere

de Bunica in Prajituri, 28 Sep 2014 | 1606 vizualizari

 

Este o prajitura putin pretentioasa,dar delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari
  • 4 oua
  • 250 g. zahar
  • 259 g. faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 g. ciocolata
  • 1/2 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Separa galbenusurile de albusuri.

Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri.

Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului.

Amesteca cele doua compozitii.

Stinge bicarbonatul cu zeama de la o jumatate de lamaie

Adauga faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet.

Merele spalate,sterse ,le razi pe razatoarea mare
.Apoi le adaugi peste compozitie.

Tot acum pui si scortisoara.

Pregatesti o tava 30/40 tapetand-o cu hartie de copt.

Pune compozitia in tava si introduci tava in cuptorul incins la 170 grade pana cand prajitura se rumeneste frumos(faci testul cu scobitoarea)

Scoti prajitura coapta si o lasi sa se raceasca.

Pana se raceste prajitura pregatesti glazura.

Intr-un vas mic pune ciocolata si untul la topit,amestecand sa nu se arda.

Toarna ciocolata peste blat .

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o ciocolata cu alune.

2

Daca nu va place scortisoara puneti aromele agreate

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3
Prajitura cu mere-4
Prajitura cu mere-5

COMENTARII (22)

reisnaor_2006 1

28.09.2014, 21:55

acuma vin,ce mult imi place

dantes 1

29.09.2014, 08:23

Delicioasa!

mihaelar63 1

29.09.2014, 13:30

UUUu ce buna , Bine ca am descoperit pe fb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04