Prajitura cu mere

de camelia75 in Dulciuri, 31 Oct 2014 | 5058 vizualizari

 

Rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 -7 mere mari
  • 4 oua (medii)
  • 1 cana de zahar (200 gr zahar)
  • 1 cana de faina (masurati cu cana cu care ati masurat zaharul, 160 gr)
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 1/2 cana lapte ,
  • 1/2 pachet unt ,
  • 1 ceasca zahar,
  • 3 linguri cu cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit.
2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru.
3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si cacaua ( in ploaie ). Trebuie sa iasa o compo
zitie destul de tare.
4.Taiati merele cubulete(nu foarte mici) si le asezati intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu ulei si hartie de copt.(eu am folosit o tava cu diametrul de 26)
5.Turnati compozitia peste mere si amestecati. Deasupra presarati fulgi de migdale.
6.Dati la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de ~ 60 minute. ( Puteti face proba cu scobitoarea)

Mod de preparare glazura:

Puneti toate ingredientele pe foc si lasati sa dea in cateva clocote,apoi turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Taiati prajitura dupa ce s-a racit bine.

Puteti sa renuntati la glazura si s-o pudrati cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3
Prajitura cu mere-4
Prajitura cu mere-5

COMENTARII (24)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

01.11.2014, 20:32

iri_iri

iri_iri 1

01.11.2014, 22:46

Xandrinne

Xandrinne 1

03.11.2014, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!