Prajitura cu mere

de cristinamogosoaia in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 716 vizualizari

 

Simpla,rapida si bun

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 200 g gris
  • 200-250 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se amesteca faina,zaharul si grisul.Se unge tava bine bine cu unt.Se imparte compozitia in 3 parti egale.

Tapetam bine tava cu prima parte de amestec.Radem unt deasupra si apasam cu mana sa se preseze un pic.Adaugam o parte din merele calite in prealabil  cu zahar si scortisoara.

Adaugam a doua cantitate de amestec,(faina ,gris,zahar ,radem unt ),presam cu mana un pic si nivelam binisor .Punem si stratul al doilea de mere si apoi ultimul amestec exact ca si in cazurile anterioare( amestec+ unt ras). De data asta nu mai apasam cu mana.Bagam la cuptor la 180 grade pana se rumeneste frumos.

Dupa ce scoatem prajitura ,o portionam in tava si-o lasam sa se raceasca bine.

Este crocanta si buna.

Avantajul: poti jongla cu cantitatile de faina,gris si zahar in functie de cat de mare e tava,iar daca constati ca nu ai amestec destul,nu-i problema mai faci repede un pic  :))

Succes!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 400139
retete culinare - Prajitura cu mere 400141
retete culinare - Prajitura cu mere 400142
retete culinare - Prajitura cu mere 400143

COMENTARII (2)

deyutzky 1

11.09.2015, 01:06

Bun venit! Buna prajiturica ne-ai adus!
PS: nu uita sa completezi la ingrediente si merele cu scortisoara

cristinamogosoaia 1

13.09.2015, 20:54

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D