Prăjitură cu mere

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2015 | 3355 vizualizari

 

O prăjitură rapidă și foarte gustoasă cu un blat fin. Este placul nepoților mei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml. lapte
  • 2 ouă
  • 150 g. zahăr
  • o lingură zahăr pudră vanilat
  • 100 ml. ulei
  • un plic drojdie
  • 550-600 g. făină
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 1 kg.mere
  • 4-5 linguri zahăr tos
  • 1 lingură scorțișoară
  • 3 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere:

Merele spălate,șterse se dau pe răzătoarea mare.

Se pun la scurs într-o strecurătoare.

Faina pune-o într-un vas pentru frământat.

Adaugă peste ea drojdia,sarea.uleiul,laptele (încălzit în prealabil),zahărul și frământă un aluat elastic ,care se desprindă ușor de mână.

Împarte aluatul în două.

Ia o tavă 24/40cm. și tapeteaz-o cu hârtie de copt.

O bucată de aluat se întinde cu sucitorul pe planșeta  înfăinată.

Pune aluatul în tava de copt,presară grisul pe toată foaia ,apoi pune merele.

Deasupra merelor presară zahăr si scorțișoara.

Pune și cealaltă parte de aluat astfel încât merele să fie acoperite.

Dă tava la cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 minute.

Când este gata,lasă să se răcească și pudrează prăjitura.

Se taie rece.

 

TIPS-URI

1

Înainte de a pune merele stoarce-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

03.11.2015, 18:53

O bunatate!

Catalina L 1

04.11.2015, 11:37

f buna

-Licurici- 1

07.12.2015, 18:08

Ce prajitura buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale