Prajitura cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 20 Feb 2016 | 3320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 g unt
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • coaja lamaie
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 8 lg rase de zahar
  • 1 lingurita se scortisoara
  • cuisoare (2-3 macinate)
  • 50g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Foile: Se topeste untul si se cerne faina. Cand s-a racit (untul) se toarna peste faina si se amesteca cu zaharul pudra, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.Foile se fac in tava de 35x25 cm(eu nu am avut ).Aluatul se tine la frigider 1 ora in folie alimentara.Se imparte in 3.

Umplutura:Merele se curata de coaja si se se rad. Se adauga zaharul, scortisoara , cuisoarele. Cand sunt gata, se inchide focul si se adauga untul.

Se intind trei foi se se pune umplutura pe doua din ele.Se tine la cuptor cam 40 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

23.02.2016, 12:05

Rahela Velicu 1

25.02.2016, 21:22

foarte buna!

cristina1985 1

30.04.2016, 20:10

Am facut aceasta reteta de mai multe ori si am observat ca, daca pun mai putina faina (si anume 500-550 g ), aluatul este mai pufos, mai moale si se intinde mai bine. Deci, puneti faina treptat .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere