Prajitura cu mere

de pity19 in Dulciuri, 15 Sep 2016 | 2840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou , 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri smantana

Umplutura :

6 mere medii ,

1 lingurita scortisoara ,

250 gr zahar ,

unt

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

          Foi : Amestecam faina cu zaharul ,praful de copt ,ouale si untul ; Amestecam pana devine un aluat nisipos , apoi adaugam smantana si lasam la odihnit 30 de minute la rece ;

         Umplutura : Curatam merele de coaja , le dam pe razatoarea mare ; Intr'o cratita adaugam putin unt ,turnam merele si zaharul , dam focul la flacara mica , amestecand continuu pana merele sunt mai moi ,luam de pe foc si adaugam scortisoara ;

     Impartim aluatul in doua parti egale ;

    Tapetam o foaie de copt cu faina si intindem doua foi , aceleasi dimensiuni ;

    Cu o furculita intepam usor primul blat peste care turnam compozitia de mar peste care punem a doua foaie , intelepam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 35 de minute. 

 Dupa cele 30 de minute facem testul scobitorii ,daca nu se lipeste nimic de ea inseamna ca aluatul este facut,asadar prajitura este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere